Super actie! Een extra week accommodatie voor €149,- p.p.

Heb je een vraag? Bel ons gerust T +31 (0) 85 124 86 78

HANGLOOSE – HET HANDGEBAAR ONDER DE SURFERS, MAAR WAAR KOMT HET VANDAAN?

Surfgroepje

Als je deze zomer op surfvakantie gaat kom je dit gebaar ongetwijfeld tegen: hangloose! Het teken, dat je maakt door je duim en pink op te steken terwijl je de drie middelste vingers naar binnen vouwt is een gebaar dat onder andere gebruikt wordt om te groeten. Supertof, maar waar komt het nou precies vandaan? Wij vertellen het je graag!

Shaka sign

De ‘shaka sign’, zoals het gebaar oorspronkelijk heet, vindt zijn oorsprong in Hawaii. Volgens de lokale mythen stamt het signaal af van Hamana Kalili: een medewerker van een suikerboerderij. Bij een ongeluk verloor hij zijn drie middelste vingers, waarna hij overgeplaatst werd naar een beveiligingsfunctie. Omdat deze vriendelijke man nog steeds vrolijk zwaaide werd het in eerste instantie snel opgepikt door de lokale kinderen, waarna de rest van het land snel volgde. De oude Hawaïanen gebruiken het signaal om de Aloha Spirit te verspreiden, waarmee vriendschap, begrip en solidariteit wordt uitgedragen.

Hangloose: handgebaar onder de surfers

Toen Hawaii in de jaren 60 een uitstekende plek voor surfvakanties werd namen de toeristen het gebaar al snel over, met als resultaat dat surfers over de hele wereld de hangloose naar elkaar opstaken. Misschien ken je het gebaar nog ergens anders van: voetballer Ronaldinho uitte het gebaar namelijk na ieder gescoord doelpunt, wat als resultaat heeft dat je ook niet aan de Braziliaanse stranden aan dit signaal ontkomt.

Leuk feitje: sinds een tijdje is het gebaar ook te vinden op WhatsApp: 🤙. Eigenlijk staat het symbooltje voor ‘bel me’, maar als surfers weten we wel beter! Flink oefenen dus, en heb je je surfvakantie in Zuid-Frankrijk nog niet geboekt, wees dan snel. De plekken op het Brunotti Beachcamp zijn beperkt! Hangloose!

Zelf in een luxe glamping genieten van zon, zee, strand en surf? Boek dan snel jouw surfvakantie naar het Brunotti Beachcamp in Frankrijk!

Whatsapp button